16 Mayıs 2009 Cumartesi

İşyerinde Ne Giyilmez?

İş yerinde asla giyilmemesi gereken kıyafetlerin neler olduğunu biliyor musunuz?
İş hayatında olumlu ve kalıcı bir izlenim yaratmak için giyiminize ne derece özen gösteriyorsunuz? İş yerinde asla giyilmemesi gereken kıyafetlerin neler olduğunu biliyor musunuz?

1- Egzersiz kıyafetleri: Eşofmanlar, sweat-shirt’ler ve spor ayakkabılarınızın da giyileceği uygun ortamlar vardır ama bu sektörlerde çalışmadığınız sürece profesyonel giyimde bu kıyafetlerden uzak durulmalıdır.

2- Parti kıyafetleri: Gece dışarı çıkmak için program yapmış olmanız dahi pırıltılarla, dekoltelerle, frapan kıyafetlerde gündüz işe gidilmemelidir.

3- Dekolteler: İş hayatında ciddiye alınmak istiyorsanız; göğüs dekoltenizi sergilemekten kaçının. Bir erkeğe ciddi bir konuyu anlatırken gözlerinin nerelerde gezindiğinden rahatsız olduğunuz bir an oldu mu? O zaman göğüs dekoltenizi kontrol altında tutmalısınız.

4- Beli açık bluzlar: Oryantal değilseniz işyerinde belinizi ve göbeğinizi sergilemeniz gerekmiyor öyle değil mi? Dikkati çekmek istediğiniz nokta dekolte olmadığı gibi göbeğiniz de değil. Yüzünüze dikkat çekmeye ne dersiniz?

5- Düşük belli pantolonlar: Aşırı düşük kesimler hareketlerinizi kısıtlayacak ve farkında olmadığınız anlarda istenmeyen bölgelere dikkat çekecektir. İç çamaşırı hataları ile birleştiğinde de görüntünün profesyonellikten çok uzaklaşacağı kesin.

6- En mini, çok mini: İlk maddede de belirtildiği gibi itibar ve güven için teninizi cömertçe sergilemeyin. Mini eteklerinizi iş dışı aktivitelere saklamak akıllı bir strateji olacaktır.

7- Parmak arası terlik: Sahil güvenlikte çalışmıyorsunuz değil mi? Parmak arası terlikler çok şık ve çok rahat olabilirler ancak ne yazık ki ofis için hiç uygun değiller.

8- Bantlı sandaletler: Çıplak bacaklar ve yüksek topuklu bantlı ayakkabılar. İşyerinde ciddiyetten ziyade parti ve eğlenceyi çağrıştırıyorlar...

9- Mesaj içerikli üstler: Üzerinde müzik ve spor dünyasından ünlülerin fotoğrafları ya da yazıları bulunan tişörtler çalışma ortamına ne kadar uygun olabilir ki?

10- Piercing ve dövme: Dövme ya da piercing’inizle iş bulmanız zor olabilir. Görünen yerlerinize yaptıracağınız dövme veya piercing, o iş yerindeki ömrünüzü kısaltabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder